Cьогодні
у рамках рубрики «Персона» хочу познайомити вас із справжньою жінкою, котра як
ніхто знає як приготувати найсмачнішу каву у місті – це Галина Адащук.
Доброго дня Галино, скажіть будь-ласка як називається ваша кав’ярня?
Доброго дня, назва кав’ярні «Смакуємо каву
у Галини» таку назву запропонувала моя мати, а я не стала заперечувати. Також,
ця назва добре виконує роль логотипу.
Як вам вдалося досягти такого успіху, щоб стати власником кав’ярні?
Насамперед це була справжня мета.
Я вважаю, якщо людина матиме справжнє бажання, котре згодом здатне
перетворитися на ціль, тоді у неї обов’язково все вийде. Я протягом довгого часу проживала
не в Україні, я працювала менеджером в одному із готелів. Саме із кави
починався мій ранок. Кожного дня перед роботою я любила пити каву з круасаном,
або з іншою випічкою. Я починала свій кар’єрний ріст з так званого «мобільного кофе» з
перевізним візочком на центральному ринку. Потім я перейшла на стаціонар, і
поступово почала розвиватися.
Як ви мотивуєте себе, коли не хочеться йти на роботу?
Такого фактично не буває, я люблю
свою діяльність і мені це приносить задоволення. Якщо я іноді не в настрої,
тоді я цей «не настрій» залишаю вдома та із задоволенням прямую на роботу.
Зазвичай, найбільша мотивація приходить після слів «Ти не зможеш». Після
сказаних таких слів, я розумію, що насамперед я повинна собі довести те, що я
це зроблю. Я завжди прагну максимального результату.
Ви постійно прагнете досягти точки максимуму?
Так, звичайно.
А якщо після найвищої максимальної точки йде спад?
Звісно, в мене було так. Після
відкриття «мобільної кави» я хотіла сказати собі «Ні». Однак, потім зрозуміла,
що тільки слабка людина здатна покинути те, що розпочала.
В перші робочі дні було важко адаптуватися до роботи?
Виготовляти каву мене навчав
професійний барист. Незважаючи на те, що перші 2-3 дні в мене були помилки він
сказав: «Виготовляти каву – це твоє. Ти повинна навчитися виготовляти її
найкраще». Особисто для мене, найважче мені було навчитися збивати молоко.
Скільки хвилин виготовляється кава?
Дивлячись яка. Наприклад Експресо
виготовляється протягом 10 секунд. Справжні гурмані, тобто люди, котрі
розуміються у каві та вживають її регулярно, знають, що Експресо потрібно
випити на протязі 30 секунд. А також, вживають Експресо без цукру. Лате
виготовляється протягом 30 секунд. Капучіно виготовляється протягом 35 секунд,
оскільки до Капучіно додається трохи більше води, ніж у латте. Амерекано
виготовляється протягом 15-20 секунд. Взагалі амерекано – це видуманий напій,
його винайшли американці. Також, я виготовляю нові види кави такі як: лунго та
допіо (двойне експресо). Дуже важливо знати рецепт кави та правила її
приготування. Оскільки, кава, котра залишається на дні, вона вже не корисна та
шкодить здоров’ю
людини, зокрема серцю та шлунку. Дуже корисно каву запити чистою водою.
Чи куштували ви каву в інших країнах? та Чи зустрічали
ви закордоном каву, котра схожа на нашу українську?
Так, смак нашої кави більше
схиляється до італійських кавових напоїв.
Все частіше у нашому місті зустрічається система, коли людина приходить до
кав’ярні
розраховується та виготовляє собі каву самостійно. Що ви думаєте з привиду
цього? Та Чи плануєте ви переходити на цю систему?
Я цілком спокійно ставлюсь до
такої системи. Навіть, якщо до мене прийде людина і захоче зробити каву
самостійно, тоді я спокійно їй дозволю.
Яким чином ви заохочуєте клієнти?
Я намагаюсь знайти підхід до
кожної людини. Коли до кав’ярні заходить
покупець, я відразу помічаю в якому він настрої. Я завжди намагаюся підняти
настрій людині.
У вас така велика конкуренція у місті, як ви з нею справляєтесь?
Я люблю своїх конкурентів.
Звісно, серед конкурентів є різні особистості: хтось виготовляє каву заради
бізнесу, хтось так само як і я, виготовляє для власного задоволення та з
турботою про людей. Однак, конкуренти – це мої друзі. Я поважаю кожну людину.
На вашому районні не дуже багато осіб, котрі бажають випити кави. Чи
подобається вам місце розташування вашої кав’ярні?
Можна відкрити кав’ярню на районі
де взагалі немає людей. Однак, якщо ви лише один раз покажете якість, смак та
майстерність, тоді клієнти будуть звертатися.
Якими якостями повинна володіти людина, котра виготовляє каву?
Це повинна бути охайна, добра
людина, котра любить свою роботу. Людина, котра виготовляє каву повинна
дотримуватися гігієни. У моїй кав’ярні є певні зони, котрі обов’язково ретельно
промивається щовечора це: холодильник, кофе-машина та місце, де збивається
молоко. У майбутньому хочу, щоб людина, котра виготовляє каву мала спец.одяг:
білий фартушок із логотипом та шапочка на волосся. Я за абсолютну гігієну. Мені
подобається, що у Німеччині усі кав’ярні
відвідує комісія, котра перевіряє санітарні умови, у яких виготовляється кава.
У нас в Україні теж є така комісія, однак відвідує такі заклади вона значно
рідше, ніж у Німеччині.
Які індігрієнти до кави ви застосовуєте та де ви їх закуплюєте?
Я ніколи не купую каву будь-де. Я
її замовляю у професійного бориста, котрий жарить каву під наш смак. Серед
добавок до кави використовую різні топінги та сиропи.
У чому різниця між топінгом та сиропом?
Топінг являє собою густу суміш із
сливок та молока, саме таким чином утворюється пінка для малювання. Зазвичай
топінг додоається для прекраси. Сироп можна застосовувати замість цукру у Лате,
завжди додається по смаку. У використанні стопінга та сиропа головне не
кількість, а якість.
Чи рекламуєте ви кав’ярню?
Ні, я не вважаю, що це потрібно
афішувати. Насамперед я це роблю для людей, для себе, але аж ніяк не для слави.
Мені надзвичайно приємно, коли реклами немає, а люди все одно мають бажання
завітати саме до мене. Наприклад: сьогодні зайшов до кав’ярні чоловік і
запитав: «У вас є Галина?» я відповідаю «Так, це я», а він у відповідь сказав
«Тоді приготуйте мені каву». Для мене найголовніше це якість та любов до своєї
роботи. У нашому місті є безліч відомих фірм, але не усі із них якісні.
Що ви прагнете у майбутньому, стосовно розвитку кав’ярні?
В мене є мрія відкрити власний
кофейний паб. Оскільки, ми не знаємо скільки ще будуть існувати базари.
Кофейний паб буде являти собою затишне тепле місце для молодих мам. Для дітей
будуть спеціальні майданчики з іграшками. На дитячих майданчиках будуть
працювати дівчата, котрі будуть доглядати за дітьми та розважати їх. Таким
чином, молоді мами матимуть змогу посидіти та відпочити за чашечкою кави.
Звісно, буду звертати увагу і на молодь. Ми не будемо продавати алкогольні
напої та тютюн. Таким чином, я хочу, щоб молодь почала цінувати Європейські
стандарти. Також, в мене є ідея відкрити музей кави там будуть зберігатися
різні види кави, зокрема, німецька, чеська та італійська.
Респондент: Галина Адащук.
Інтерв'єр: Вікторія Мартюхіна
Коментарі
Дописати коментар